Ψιλοτηγανισμένα μανιτάρια με σος στρειδιών 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Ψιλοτηγανισμένα μανιτάρια με σος στρειδιών
Ένα καλό συνοδευτικό για κάρι με θαλασσινα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 4 φύλλα κινέζικο λάχανο (bok choy), κομμένα σε μπουκιές. Βάζουμε τα κομμάτια του μίσχου στο γουόκ ακριβώς πριν από τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για ½ λεπτό και μετά βάζουμε τα μανιτάρια. Τα κομμάτια των φύλλων μπαίνουν τελευταία, και τηγανίζονται ίσα-ίσα μόλις αρχίσουν να μαραίνονται και στη συνέχεια μπαίνει η σος. Το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο!
 
 

Υλικά

15-20 ξηρά μαύρα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φέτες τζίντζερ ψιλοκομμένες
2 κουταλιές φυτοφαγική σος στρειδιών
2 κουταλιές σκούρα σόγια σος
2 κουταλάκια κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 φλιτζ. υγρό από το μούσκεμα των μανιταριών ή ζωμός κοτόπουλου.
Λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο διαγώνια σε μήκη των 2,5 εκ.

Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε στο νερό σε ζεστό νερό για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλα-κώσουν, Τα στύβουμε για να φύγει το επί πλέον νερό και τα κόβουμε σε φέτες, Φυλάμε 1/3 φλιτζ. από το υγρό (το φιλτράρουμε για να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες, αν χρειάζεται).
2. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τη σος στρειδιών, τη σκούρα σόγια σος, το ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι και το υγρό των μανιταριών που φυλά-ξαμε. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ψιλοτηγανίζουμε σύντομα μέχρι να ευω-διάσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό και μετά βάζουμε τη σος. Αφήνουμε να πάρει βράση και ψιλοτηγανίζουμε μέχρι τα μανιτάρια να καλυφθούν με τη σος. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το πράσινο κρεμμυδάκι και το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες